10x Bijzondere en leuke lipstick weetjes

Ik vind een felle rode lippenstift een echte must have. Bijzonder mooi, vrouwelijk en een echte eyecatcher. Dus als ik mijn lipjes een mooi kleurtje geef dan wil ik het wel goed doen. En wanneer ik dan de deur uit ben en mijn lipstick ligt nog thuis, of er komen allerlei hapjes en drankjes voorbij, ja dan breekt er een klein beetje paniek bij mij uit. “Nee lieverd, je lippenstift zit nog prima. Je zier er mooi uit”, zegt mijn vriendje dan lief tegen mij als ik voor de zoveelste keer met mijn handen naar mijn mond gebaar. Dus zoals ik al zei; een mooie lippenstift is een echte must have, maar een ecthe no-go als je er uit ziet als clown Bassie.

Het voorjaar (lees: zonnig weer) staat voor de deur en de donkere lipsticks maken weer plaats voor de vrolijke tinten. Fuchsia en diep rood, maar ook oranje en nude tinten liggen in de schappen. Lippenstift maakt deel uit van ons vrouwelijk leven en ik kan in ieder geval niet meer zonder!

IMG_20150404_171634

Dus speciaal voor alle lipstick liefhebbers heb ik een aantal bijzondere en leuke weetjes op een rijtje gezet!

1. Mannen kijken gemiddeld 7,3 seconden naar vrouwen met rode lippen en gemiddeld 2,2 seconden naar vrouwen zonder lippenstift. Whoah!

2. Een van de eerste feministen groepen droegen felgekleurde lippen om de opmars van de emancipatie krachtiger over te laten komen. Lippenstift doet dus echt iets voor je zelfvertrouwen!

3. Daarentegen werd in het oude Griekenland rode lippenstift gebruikt om prostituees te herkennen. Zonder hun rode lippen mochten ze de straten niet op. Dit beauty product werd destijds dus zo min mogelijk gedragen.

4. De stay-on lipstick hebben we niet te danken aan een vrouw, maar aan een man! Deze Hazel Bishop vond het goedje uit in zijn lab na de Tweede Wereldoorlog.

5. In het oude Egypte droegen ook mannen lippenstift als statussymbool. Oranje, rood, blauw en zwart waren de kleuren die gedragen werden.

6. Vroeger waren vaste onderdelen in lipstick dieren vet en schapenzweet. Getverdemme! Nu worden er visgraten gebruikt voor de glanzende finish in het lippen goedje. Klinkt ook niet echt lekker.

7. Wist je dat de allerduurste lipstick 62,000 dollar kost? Deze is van Guerlain en heet ‘KissKiss Gold and Diamonds’. Het is alleen niet de lippenstift zelf, maar het omhulsels van 18 karaats goud en 199 diamanten dat deze prijs bepaald.

8. Voor een hele lange tijd zaten er echte gifstoffen in lippenstift: lood, kwik, arsenicum en vermiljoen. Deze werden in Amerika in 1924 verboden maar niet omdat ze gevaarlijk zouden zijn voor de vrouwen die ze gebruikten, maar voor de mannen die de vrouwen kusten. Dusss…

9. Vrouwen ‘eten’ gemiddeld 3,5 kilo lippenstift in hun leven. Omgerekend is dat bijna één lippenstift per jaar!

10. Heb je per ongeluk lippenstift in het boord van je shirt gekregen? Als je haarlak op de vlek spuit dan is deze na een tijdje intrekken tijdens het wegvegen direct verdwenen.

20150404_151404

 

Heb jij nog leuke Lipstick weetjes? Let me know!
XoXo

One thought on “10x Bijzondere en leuke lipstick weetjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *