3 x Heerlijke walk-in closet | DIY

Gezegend zijn met een grote slaapkamer of een walk-in closet… Ik doe er een moord voor, echt waar! En mijn vriendje, die zou het er zo maar mee eens kunnen zijn, denk ik zo.

Ik heb het vaker gehad over mijn uit vele delen bestaande gaarderobe. Tja, vrouwen houden nu eenmaal van winkelen. Maar de laatste tijd denk ik ook vaak na over samenwonen en was er toch enige stress aanwezig wat betreft mijn garderobe ruimte.

Helaas is niet iedereen is gezegend met een grote slaapkamer of een private walk-in closet waar je u tegen zegt. Maar met een kleine opruimsessie en goede indeling van je kleding en schoenen kunnen wij het gevoel van zo’n droomkast realiseren.

Opruimen
Ik weet het, het is verschrikkelijk, maar het allerbelangrijkste voordat je begint: zoek je kleding, schoenen en accessoires uit. Zijn er kledingstukken of schoenen die je misschien al 2 jaar niet hebt gedragen? Dit gaat volgend seizoen ook niet gebeuren. Dus hup, in een zak en geef het aan een goed doel. Het ruimt ten eerste lekker op, minder kleding en accessoires om je druk over te maken en je maakt er iemand anders weer blij mee. En lukt het echt niet om er afstand van te doen, maak dat een specifieke lade of doos aan waar je jouw kleding in stopt die je momenteel niet meer draagt. Draag je ze over een jaar nog niet, dan kan je echt wel iemand anders er blij mee maken. Of je kan ze inde zak van Max kwijt.

diy walk in closet 2

Organiseren
Kijk hoe je je hoek of kast wilt indelen. Maak het niet te ingewikkeld en hysterisch maar wees speels. Soms heb je maar drie planken, twee kledingrekken, dozen en wat leuke stangen (schoenen) en haken (accessoires) nodig. Of een uit vier delen bestaande garderobe, zoals ik. Kasten, rekken, lades, alles kan.

Op kleur hangen
En dan. De rekken staan er, de kasten zijn ingedeeld. Een rustige garderobe wordt gewenst van vriendjelief. Maar wat helpt om je slaapkamer ‘rustiger’ te laten ogen als je geen aparte kamer hebt? Op kleur hangen! Zo voorkom je een wirwar aan bonte kleuren, prints en materialen.diy walk in closet 3

Benieuwd
Vroeger was ik volgens mama en papa een rommelkont eerste klas. Momenteel ben ik redelijk geordend en wil ik graag samenwonen. Maar mijn vriend die vreest al voor een kleding tsunami en ik weet nog niet hoe we als Fashionista & Freelancer in een eerste appartement onze ruimte gaan verdelen. Maar met deze garderobe tips moet het lukken!

Heb jij nog goede garderobe tips? Let me know! XoXo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *