9x Leuk met veren!

I love ‘m! Naast het feit dat je ze in menig fashion item en sieraad al winkelend tegenkomt, domineren ze ook de accessoires in de woonboulevards. Wie kent ze tegenwoordig niet, de leuke fotolijstjes of glazen potten met een enkele sierlijke veer er in. Staat geweldig op de salontafel of boven het dressoir. Maar wat ik nog leuker vind aan veren, is dat je ze zelf kan verzamelen en er van alles mee kan maken! Dus als ode aan de veer heb ik een aantal DIY items op een rijtje gezet zodat ook jij jezelf en je kamer kan updaten met deze mooie accessoire. Do It Yourself in plaats van Buy It Yourself!Beppsnl leuk met veren

Maar waar vind je dan die mooie veren? Vorige week was ik op het strand van de nieuwe Maasvlakte (Rotterdam). Dit strand wordt niet overheerst door strandtentjes en dus een menigte mensen. Dat zorgt voor een lekker rustig strand waar je zelfs zeehonden kan spotten!
Dat het er erg rustig is betekend ook dat je er leuke dingetjes kan vinden, zoals veel (lees: heel veel!) mooie en intacte veren van meeuwen en andere zeevogels. En met deze veren kan je dan de volgende leuke dingen maken!

Fotolijst
Ik zie ze vaak online voorbij komen of in de magazines verschijnen. Super cute: een veer in een mooie (foto)lijst. Maar ook gemakkelijk zelf te maken! Zo doe je het:
– Knip een wit vel in de maat van het lijstje
– Plak de veer op het vel (met een dubbelzijdig plakbandje)
– Schrijf eventueel een leuk woord/leuke tekst onder de veer met een fijnliner pen. Of zoals ik heb gedaan, met een eyeliner.
– Doe het vel voorzichtig in het lijstje en klaar is kees!Beppsnl Verenfotolijst2Beppsnl Verenfotolijst
(Lijst is van IKEA)

Verenvaasje
Doe een paar leuke veertjes in een wit, zwart of grijs vaasje en je kan elk tafeltje in je kamer opleuken! Dubbel handig: je hoeft ze geen water te geven als een mooie bloem!Beppsnl Verenvaasje2

Beppsnl Verenvaasje(Vaasjes zijn van IKEA)

Exposeer pot
Ook dit item heb ik vaak voorbij zien komen maar is ook gemakkelijk zelf te maken. Pak een simpele glazen fles, kan, vaas of pot en doe daar één of meerdere veren in. Voilá! Beppsnl Veer in pot
(Foto: Modemusthaves)

Slinger
Op Pinterest kwam ik het idee van een toffe veren slinger tegen:
– Hang een aantal veren met een touwtje aan een mooie lange tak
– Bevestig aan beide uiteindes van deze tak ook twee touwtjes waarmee je de slinger aan spijkers in de muur kan hangenBeppsnl Verenslinger pinterest(Foto: Pinterest)

Hoed
Steek een veer in de band van de hoed een jouw simpele hoed is helemaal origineel en opgeleukt!Beppsnl Verenhoed(Hoed is van River Island)

Enkele oorbel
I love oorbellen met een veertje. En dan vooral een enkele oorbel met een grote opvallende veer!
– Neem een oorbel haakje van een oorbel die je niet meer draagt
– Prik met een naald een klein gaatje in de punt van de veer
– Steek het oorbel haakje hier door heenBeppsnl VerenoorbelEn de oorbel is klaar!Beppsnl Verenoorbel2

En zo kan je met een simpele veer nog je haarband opleuken, je laarsjes festivalproof maken of simpelweg als boekenlegger gebruiken!

Heb jij nog een leuk en origineel idee voor wat je met een veer kan maken? Let me know!
XoXo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *