Bali deel #2

Vijf weken backpacken door Bali; wat is het snel gegaan zeg! Een prachtige reis waarin ik veel gezien en meegemaakt heb. In mijn vorige blog kon je lezen hoe het mij is vergaan de eerste weken. Wil je weten hoe het mij de laatste weken is vergaan? Lees dan snel verder!

Ik ben nu al weer bijna twee weken thuis. En wat was het bijkomen zeg! Van 35 graden naar 5 graden. En als klap op de vuurpijl tijdens mijn laatste dag ook nog eens voedselvergiftiging opgelopen. Gelukkig ben ik weer helemaal beter en kan ik nu lekker nagenieten van de prachtige vijf weken op Bali.

Strand_GiliT_Beppsnl

Gili Trawangan
Mijn vorige blog eindigde bij mijn verblijf op het eiland Gili Trawangan. Ik ben hier uiteindelijk drie dagen/nachten gebleven. Mijn eerste twee nachten verbleef ik in het schattige home stay genaamd ‘Three Little Birds’, net een straat achter de drukke feest strip van het eiland. Hier heb ik twee nachten gezeten en het beviel mij prima. Het eiland zelf, ‘Gili T’, is wel echt een party eiland. Maar wat mij tegenviel was het feit dat het daar niet allemaal even schoon was. Zelfs het zeewater, dat zo bizar helder leek, scheen nogal smerig te zijn omdat het rioolwater daar zonder pardon de zee in wordt gespoeld. Dus daar was ik met mijn voet (die nog steeds open lag en gekneusd was) niet zo blij mee. Helaas raakte dan ook de kleine schaafwond op mijn voet uiteindelijk ontstoken.

20161017_171934

Na mijzelf drie dagen vermaakt te hebben met yoga, wandelen over het strand en zonnen was ik eerlijk gezegd wel blij dat ik weer terugging naar Bali. Nu wil ik niemand tegen houden om naar dit eiland te gaan, want het is een hele bijzondere ervaring. Maar ik denk wel dat het een stuk leuker is als je uit bent op een feestje en geen last hebt van een ontstoken voet. Want anders valt er niet veel te beleven op het eiland.

Watermeloensap_GiliT_Beppsnl

Kuta of Uluwatu?
Na Gili Trawangan had ik nog iets minder dan twee weken te gaan. Ik had een verblijf via Tripadvisor geboekt in Kuta. Dat was een van de vier plaatsen waar mijn geboekte shuttlebus mij na mijn boottocht vanaf ‘Gili T’ kon droppen. Eenmaal in de shuttlebus kwam ik erachter dan het adres dat op Tripadvisor stond, helemaal niet klopte. Mijn geboekte hostel was in Uluwatu! En de chauffeur weigerde om te rijden naar Uluwatu (dat ligt ongeveer een uur rijden onder Kuta). Dus ik liet mij afzetten in Kuta, huurde daar direct een scooter en ben zelf naar het hostel gereden. Uluwatu it is!

Bali_Beppsnl

Uluwatu!
Einde van de middag kwam ik aan in Uluwatu, in een geweldige plek. Pecatu Guesthouse is een combinatie van hotel/guesthouse en doorms (gezamelijke kamers). Ik had een gezamenlijke kamer voor 6 vrouwen geboekt en dat beviel mij prima. Zoals ik al eerder tijdens mijn reis heb meegemaakt is het buiten het hoogseizoen niet zo heel erg druk en deel je de zespersoons kamer vaak maar met twee of drie anderen. Nu had ik het geluk dat ik na de eerste nacht zelfs de hele kamer voor mijzelf had. Oh wat heb ik heerlijk geslapen daar!

Sunset_Uluwatu_Beppsnl

Hier in Uluwatu heb ik heerlijk genoten van de stranden, uitzichten, scooterritjes, zonsondergangen en gezelligheid. In Uluwatu zijn veel verborgen strandjes die het bezoek echt waard zijn!

Beach_Uluwatu_Me_Beppsnl

BeachUluwatu_Beppsnl

Ook Uluwatu Temple is een aanrader! Hier ben ik heen gegaan met twee meiden die ik in het guesthouse had leren kennen. Helaas moest ik de trip eerder afbreken vanwege de ontsteking in mijn voet.

UluwatuTemple_Bepssnl

Maar ik had het geluk dat er een arts (op vakantie) in ons guesthouse verbleef die mijn voet helemaal heeft schoongemaakt en opgelapt. Geen ziekenhuis dus!

Beach_Uluwatu_View_Beppsnl

Kuta
Na vier nachten in Uluwatu ben ik op de scooter weer naar Kuta vertrokken. Ik had nog maar een week te gaan dus ik wilde een beetje in de buurt van het vliegveld blijven. Eenmaal aangekomen bij het hostel dat ik had geboekt was ik stomverbaasd. Ik had namelijk weer een kamer geboekt voor nog geen 10 euro per nacht inclusief ontbijt en ik kreeg een heerlijke tweepersoonskamer die ik met maar één ander persoon hoefde te delen. Dit in combinatie met een heerlijk ontbijt (inclusief) en prachtig zwembad maakte mij helemaal gelukkig. Hier kon ik wel even vertoeven!

CocoWarung_Beppsnl

Uiteindelijk ben ik daar ook de gehele week gebleven. In Coco Warung Guesthouse is ook het personeel bijzonder vriendelijk en behulpzaam. En in Kuta en omgeving is ook zo veel te ontdekken!

Jimbaran Fishmarket
Ik had op internet gelezen over de Jimbaran Fishmarket. Ik ben dol op vis, dus daar moest ik heen! Hier verkopen ze vis, vers gevangen uit de zee. Op de markt wijs je gewoon een vis aan, die wegen ze en je betaalt voor het gewicht. Vervolgens loop je naar een van de grill-stands aan het einde van de markt en daar grillen ze de verse vis die je zojuist hebt gekocht. Je betaalt wel voor het grillen extra, maar alsnog is het een stuk goedkoper dan een gegrilde vis daar in een restaurant bestellen. Mocht je naar Bali gaan dan is deze Fishmarket zeker een bezoekje (en hapje) waard!

img-20161023-wa0011

Tanah Lot
Op een uur rijden van Kuta ligt Tanah Lot en de welbekende Tanah Lot Temple; de tempel in de zee. Ik ben er op de bonnefooi naar toe gereden en had het geluk dat het eb was. Maar wanneer het vloed is kan je de tempel alleen van een afstand bekijken. Maar oh, wat is hij mooi zeg! Een hele bijzondere ervaring om daar onder de klif van de tempel te staan.

TanahLotTemple_Beppsnl

Daarnaast heb je daar ook een leuk marktje, klein dierentuintje en vele eettentjes.

TanahLotTemple_Sea_Beppsnl

Laatste dagen: rustig genieten
Omdat mijn voet nog aan het helen was heb ik het rustig aan gedaan en veel dagtripjes op de scooter gemaakt. Pas de laatste vier dagen van mijn reis ben ik lekker weer het zwembad in geweest. Vanaf toen heb ik gewoon genoten van de zon, de mensen en het lekkere eten op Bali. Oh, wat ga ik dat missen in Nederland!

Uitzicht_Pemuteran_Beppsnl

Dit was mijn tweede helft van mijn Bali reis. Ik kan met volle overtuiging zeggen dat jij er echt een keer naar toe moet! Alleen backpacken, samen met een aantal vrienden of een romantische reis met je geliefde. Het kan allemaal! Een ding is zeker; ik kom hier nog eens terug!

Wil je tips over leuke plekken om te bezoeken, eettentjes, yoga plekken of goeie hostels? Of heb je zelf nog tips? Laat het mij weten en laat  hieronder een reactie achter! XoXo

ByeBali_Beppsnl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *