Bali so far…

Hier zit ik dan, op de helft van mijn Bali avontuur. In mijn vorige blogberichten kan je lezen hoe ik mij als fashionista aan het voorbereiden was op mijn backpack avontuur. Nu ben ik gewend aan het leven uit een rugzak en ik denk zelfs dat ik te veel heb meegenomen! Maar als fashionista draag je niet elke dag hetzelfde, toch?!

Het moment dat ik arriveerde op Denpassar, de hoofdstad van Bali, was ik wel even in shock; waar ben ik aan begonnen, vijf weken alleen op Bali?! Ik wilde het liefst direct naar huis. Maar de volgende dag maakte alles goed. Prachtig weer, een heerlijke dag bij het strand in Kuta en lekker eten. Na twee dagen Kuta verhuisde ik naar Canggu. En daar bleef ik langer dan gepland.

Canggu

Deze plek heeft echt mijn hart gestolen. Er hangt een hele goede sfeer en veel stranden waar je prima kan leren surfen. Dat stond sowieso op mijn to do list dus ik heb dan ook een surfboard gehuurd en ben het zelf gaan proberen. Je kan daar een board huren voor 3-4 euro voor 2 uur. Het ging best goed, maar het is toch moeilijker dan ik dacht!

Naast het huren van een surfboard heb ik daar ook een scooter voor twee weken gehuurd. En als je op Bali bent is dat echt een must! Ik betaalde 40.000 roepiah per dag, dat is ongeveer 3 euro. Met de scooter is het veel makkelijker, en goedkoper, om uitstapjes te maken en de omgeving te verkennen. Zo heb ik vele leuke eettentjes ontdekt, verborgen strandjes en mooie rijstvelden gezien. 


Ubud
Na mijn week in Canggu ben ik op de scooter doorgereist naar Ubud. Na ongeveer 1 uur rijden kwam ik aan bij Nani House; een mooi hostel, erg schoon en ik kreeg veel kluisjes ter beschikking. De volgende dag ben ik samen met een Nederlands meisje, die op dezelfde kamer sliep, met de scooter naar de Hindoeïstische tempel Pura Tirta geweest waar ik ben ondergedompeld in het heilige water. Daarna zijn we naar de bekende rijstvelden geweest en hebben we ook nog de Tegenungan waterval bezocht. Supermooi en gemakkelijk bereikbaar met de scooter. Ubud zelf is een drukke toeristische stad met veel winkeltjes, marktkraampjes en restaurants.

Lovina

Na drie dagen Ubud had ik veel gezien en heerlijk gegeten. Het was weer tijd om verder te trekken. Op de scooter reed ik door de bergen en kwam ik na 2,5 uur uit bij de kustplaats Lovina. Hier heb ik een boottocht gedaan waar ik wilde dolfijnen heb gespot. Een unieke ervaring! Maar verder vond ik de plek niet heel bijzonder dus ik ben na twee nachten weer weggegaan.

Pemuteran

Vanuit Lovina ben ik via de noordkust met de scooter naar een ander dorpje aan de kust gereden; Pemuteran. Als je het ongerepte Bali wilt zien dan kan ik deze plaats zeker aanraden!  Het is hier erg rustig en er zijn weinig toeristen. De lokale bevolking zegt dat de goden daar wonen en dat het daarom zo rustig en stil is. Ik had het geluk dat de homestay waar ik verbleef, Pondok Lebih Homestay, een eigenaar uit Nieuw Zeeland heeft die mij maar al te graag de hele omgeving wilde laten zien. We hebben uren gesnorkeld, een berg beklommen met een waanzinng uitzicht en het West National Park bezocht. Daar zaten we aan het eind van de middag bij het zwembad van een superluxe resort waar de wilde herten uit het bos langs het zwembad de zee in liepen om af te koelen en zout(!) water te drinken. Ook een unieke ervaring! In de avond heb ik samen met hem en zijn Indonesische vrouw verse vis uit de zee gegeten.


Terug naar Canggu
Na één nacht in Pemuteran ben ik weer op de sooter naar Canggu vertrokken. Het was een rit van bijna vier uur en bijna alles wat mis kon gaan ging mis. Een gedeelte van mijn backpack kwam tussen de motor en is totaal vernield, er vloog een wesp in mijn shirt die mij in mijn buik stak en vervolgens begon het keihard te regenen. Maargoed, ik kwam heelhuids aan bij het hostel in Canggu. De volgende dag wilde ik gaan surfen maar op weg naar mijn ontbijt kneusde ik mijn voet die tussen de scooter en de stoeprand klem kwam te zitten. Au! Uiteindelij ben ik twee nachten in Canggu gebleven. Ik heb wat oude vrienden ogezocht die ik tijden mijn vorige verblijf had leren kennen, lekker gegeten en vooral genoten bij Old Mans van de goede sfeer en vers kokoswater Toen was het tijd om mijn scooter weer terug te brengen.


Weer naar Ubud

Na Canggu ben ik met de taxi weer naar Ubud gegaan, terug naar Nani House hostel. Ik wilde vanuit hier een hike doen naar de top van Mount Batur, maar met mijn gekneusde voet was dat geen goed plan. Op dit moment gaat het gelukkig beter met mijn voet. Er stond eindelijk(!) een yoga les op de planning bij The Yoga Barn in Ubud. Anderhalf uur lang leerde ik allerlei poses, ademhalingstechnieken en mediteren. Als je in Ubud bent is een bezoekje aan The Yoga Barn het zeker waard!

Op naar Gili Trawangan!

Gisteren ben ik weervertrokken uit Ubud. Op naar de Gili eilanden! Deze eilanden staan erom bekend dat je er supergoed kan snorkelen en zeeschildpadden kan spotten. En daarna? Ik heb dan nog iets minder dan twee weken te gaan, dus dat wordt de oostkust ontdekken!

Voor meer foto’s van mijn Bali reis, volg mij op Instagram en check mijn Instagram Stories!Dit was mijn Bali reis so far. Heb jij nog tips of vragen? Let me know! XoXo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *