Belangrijke dingen die je moet weten voordat je op reis naar Bali gaat

Over een week is het zover; 27 september vertrek ik voor vijf weken in m’n uppie naar het hemelse eiland Bali. I am so excited! Vijf weken is nog niet zo heel erg lang, maar toch moest ik een aantal dingen regelen waar ik in de eerste instantie niet aan had gedacht. Ga jij ook op reis (naar Bali)? Dan zijn dit een aantal dingen om rekening mee te houden.

Paspoort
‘Ja, duh!’ Het klinkt heel logisch; een paspoort. Maar niets is minder waar. Want wist jij bijvoorbeeld dat je in sommige landen een bepaalde geldigheidsdatum voor je paspoort nodig hebt? Als je net zoals ik op reis gaat naar Bali heb je een paspoort nodig dat nog minimaal 6 maanden geldig is!

bepps_bali_voorbereidingen_travel

Visum
Hoe lang ben je van plan te gaan? Ik ga zelf 35 dagen en in Indonesië geldt de regel dat wanneer je langer van 30 dagen in het land verblijft, je een visum nodig hebt (dit verschilt overigens per land). Deze kun je gemakkelijk aanvragen via www.visumcentrale.nl. Maar wees er vroeg bij want het kan weken duren eer dat hij is goedgekeurd.

O.R.S.
Mocht je last krijgen van uitdrogingsverschijnselen, door bijvoorbeeld voedselvergiftiging, kan je een zakje O.R.S. (suiker- en zoutoplossing) toevoegen aan je water. Dit is echt een tip van ervaren backpackers. En je kan het gemakkelijk bij de drogist om de hoek halen. Die van mij heb ik gewoon bij de Trekpleister vandaan.

bepps_bali_ors


Inentingen

Deze is ook niet onbekend, maar mag zeker niet vergeten worden. Een afspraak maken duurde bij mij zo ongeveer twee weken. Dus wees op tijd! In het ziekenhuis kunnen ze je prima vertellen welke inentingen je precies nodig hebt.

Eerste verblijf boeken
Om het jezelf gemakkelijk te maken is het handig om voor de eerste twee-drie nachten vast een verblijf te boeken. Dat scheelt een hoop zoekwerk naar een hotel waar ze nog plek hebben. En zo kan je vast even acclimatiseren na de lange reis. Ik heb zelf een heerlijk (luxe) hotel geboekt om de eerste dagen volop te kunnen genieten en mijzelf te oriënteren op de verdere reis.

Creditcard
Op Bali schijnt het vrij gemakkelijk te zijn om gewoon met je pinpas (maestro) te kunnen betalen. Maar toch, om bijvoorbeeld hotels van tevoren te boeken, heb je af en toe wel een creditcard nodig. Ik heb zelf een prepaid creditcard via de ANWB aangevraagd. Dit is een creditcard waar je geen minimaal inkomen voor nodig hebt. Je laadt hem simpelweg gewoon op en kan dat geld gebruiken om dingen mee te betalen, net zoals een ov-chipkaart.

bepps_bali_travelitemsGoeie backpack
Als je van plan bent om voor langere tijd op één plek te blijven is het niet nodig. Maar als je rond wilt trekken is het reizen met een backpack toch echt wel aan te raden. Je bent zo veel mobieler en er bestaan ook echt rugzakken met een inhoud van 80 liter of meer! Bij Bol.com heb je super veel keuze in backpacks, of je vraagt eens rond bij je vrienden en familie. Wellicht hebben ze er een liggen die je kan gebruiken!

Lijst van kleding
Mocht je het dan toch lastig vinden te bedenken wat je aan kleding mee wilt nemen (zoals ik), maak van tevoren een lijst van de kleding die je mee wilt nemen. Hier kan je vervolgens een selectie in maken. In deze blog lees je hoe ik dat heb gedaan.

Extra slotjes
Zeker handig wanneer je op reis gaat met een backpack. Koop een aantal losse slotjes met cijfercodes of sleuteltjes die je om de ritsen van de backpack kan doen. Dit kan je gemakkelijk tegen zakkenrollers beschermen! Tip: wanneer je kiest voor cijferslotjes zorg er dan wel voor dat je op meerdere papiertjes en in je telefoon de cijfercombinaties bewaard. Handig voor als je het vergeet!

bepps_bali_slotjes


Internationaal rijbewijs

Op Bali is het heel populair; een scooter huren. In meerdere blogs heb ik gelezen dat het niet per sé nodig is, maar voor de zekerheid heb ik het toch aangevraagd: een internationaal rijbewijs. De politie daar is best corrupt en als je wordt aangehouden verzinnen ze blijkbaar een bedrag die je dan handje contantje aan hen moet betalen om een officiële boete te kunnen ontlopen. Dit wil ik liever voorkomen. Dus ik heb in een ANWB-shop een internationaal rijbewijs aangevraagd. Het enige dat ik hoefde te doen was een pasfoto meenemen, mijn rijbewijs en €17.95. Binnen een paar minuten was hij klaar!

Tripadvisor & Booking.com apps
Download de app Tripadvisor. Deze app is superhandig als je ergens voor een langere tijd verblijft, maar wel wilt rondtrekken. Je kan hier alle accommodaties, activiteiten en plattegronden inclusief ratings op terugvinden. De mappen kun je thuis downloaden zodat je ze in het land van bestemming offline terug kan kijken. Via Booking.com kan je gemakkelijk verblijfplaatsen checken en boeken. Let op: vaak heb je dan dus wel een creditcard nodig!

Telefoongeheugen
Haal je telefoon leeg voordat je weggaat. Zo voorkom je dat je te weinig opslaggeheugen hebt voor alle leuke foto’s en filmpjes. En je batterij gaat natuurlijk een stuk langer mee.

Notebooks
Koop, bijvoorbeeld bij de HEMA, een aantal leuke notebooks. Ik neem er zelf drie mee: een voor het bijhouden van mijn budget, een die ik gebruik als ‘Travel Journal’, zodat ik alle leuke ervaringen bij kan houden. En Daarnaast neem ik er nog een extra mee, voor wanneer ik een boekje vol heb geschreven.

bepps_bali_notebooks


Ik kan niet wachten!

Ik heb er in ieder geval onwijs veel zin in. Vijf weken lang genieten, surfen, yogalessen nemen, vulkanen beklimmen, bij watervallen zwemmen en ga zo maar door! Wil je op de hoogte blijven van mijn ervaringen? Hou dan mijn blog, Instagram en Facebook in de gaten!

bepps_jobs_vs_adventures

Heb jij nog handige tips, of ben ik iets vergeten? Let me know! XoXo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *