DESIGNING 007: Fifty Years of Bond Style

Ik ben zelf een redelijke kunst & cultuur ganger, al mag ik het zelf zeggen. Wat Rotterdam betreft al helemaal. Ik betrapte mijzelf er laatst op dat ik het bijzonder naar mijn zin had in een literair café, en diezelfde week drie ouderwetse polaroidcamera’s had ingekocht op de boekenmarkt tijdens Expeditie Noordereiland. Maar kunst en/of cultuur in combinatie met twee andere liefdes van me, Fashion en Film, maken mij een nóg gelukkiger mens.

“My name is Bond, James Bond” Tja, wie kent die quote nu niet. Wat je leeftijd ook mag zijn, iedere (recent levende) generatie is wel opgegroeid met het ‘007 fenomeen’. Dit betreft ook enig jeugdsentiment van mij; het opgroeien met die steeds ouder maar toch knapper wordende James, naast een lopende band aan hete Bondvrouwen. De altijd overlevende secret agent is niet alleen succesvol op het witte doek, maar staat sinds vijf decennia symbool vooreen van de meest succesvolle merken in de filmgeschiedenis. Mr. Bond en zijn vele vrouwen hebben grootse invloed uitgeoefend op het gebied van kunst, muziek, mode, technologie, design en lifestyle.

Mijn persoonlijke favoriet zal toch altijd Pierce Brosnan blijven. Zijn eerste en laatste film heb ik in familiesferen mogen bekijken. Samen met gehuurde film(videobanden?) en popcorn zaten we op de bank van de actie te genieten. Mooie kostuums, knappe mannen, prachtige vrouwen en bossen borsthaar. Al is dat laatste niet echt mijn favoriet.
Vanaf 12 oktober is in de Kunsthal Rotterdam de tentoonstelling, DESIGNING 007: Fifty Years of Bond Style, te bewonderen. Meer dan 500 gadgets, kostuums, iconische auto’s, story boards, grafische ontwerpen en rekwisieten uit de Bond filmhistorie. Samen met vele filmfragmenten zal deze expositie een ware Bond beleving worden.

Maar ik maak het nog veel Bonder. Vrijdag 31 oktober ben ik er te vinden tijdens de speciale Bond Cocktail Evening. Hierbij kan de tentoonstelling bezichtigt worden onder het genot van een elegante Martini; ‘Shaken not stirred’!

 

Meer informatie:
DESIGNING 007 – 50 years of Bond style

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *