Euforie en schande van een budgetkut.

Ik denk dat menig shop-a-holic het wel met mij eens is. Het gevoel van schuld gecombineerd met euforie. Het gevoel dat je overhoudt na een spontane winkel bui. Geld uitgeven aan dingen die je eigenlijk niet nodig hebt maar waarvan je jezelf wijsmaakt dat het wél zo is.

Zo stond ik vanmorgen op. Mijn enige vrije dag in de week, zaterdag, is een dag die ik liefheb. Licht katerig na een fout avondje met een continuïteit van met rosé gevulde glazen aan mijn mond stond ik rond 11.00 op. Maar dat kon mijn spontane winkeldrang niet onderdrukken, tot ongenoegen van mijn pinpas.

Ik vind wel dat ik het recht heb om te zeggen dat ik een bewuste shopper ben. Ja, zoals je merkgeilers, fashionistakwijlers en salehunters in de samenleving van shop-a-holics hebt, kan je mij in het hokje budgetkutten plaatsen. Ik ben groot aandeelhouder van de H&M, New Look Bershka en Monki. Bij het fluisteren van een van deze namen storten mijn uit-vier-delen-bestaande-garderobe-kasten spontaan in elkaar.

Eenmaal thuisgekomen vertel ik met een blik van ik-heb-iets-stouts-gedaan aan mijn moeder dat ik wéér heb gewinkeld. Bij het laten zien van mijn overwinningen maak ik haar wijs ‘dat ik dat echt nog niet had’. Tijdens het showen van de twee paar schoenen, een haarband, oorbellen, een ketting, een hoed, een faux leather broek, een blouse, een trui, een faux leather rok, en een t-shirt kijkt ze mij aan. En ik haar. En in haar mooie grijze ogen ontdek ik stiekem een sprakeling van trots; trots op haar ó zo fashionable, uit-vier-delen-bestaande-garderobe-kasten-houdster, budgetkut van een dochter.
Faux leather H&M Schoenen, hoed, ketting en oorbellen H&M Polkadot Blouse H&MFaux leather H&MT-shirt H&MBabyBlue H&M

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *