Goodbye Red

BIG news update! Uit het oog maar niet uit het hart. Althans, dat hoop ik want ik heb echt weer té lang geen nieuwe blog meer geschreven. Maar school is afgelopen dus ik heb eindelijk tijd voor vakantie, me-time en blogfun! Tijd om mij weer in de blogwereld te begeven.

Aangezien ik al zo lang niets van me heb laten horen vond ik het tijd voor een Big(!) News Update. In mijn laatste blog Confessions vertelde ik al dat mijn leven afgelopen weken uit alleen maar school bestond, en daar wilde ik niemand mee vervelen. Dus moest ik het bloggen helaas maar even op zich laten wachten.

Naast het feit dat ik dan eindelijk lekker vakantie heb en mij de komende 7 weken even niet met school bezig hoef te houden, heb ik heel wat bijzonders te vertellen! Nu kennen al mijn vrienden, familie, collega’s en jullie mij als ‘dat meisje met dat rode haar’. Ik had dan ook de bijnaam ‘rooie’ gekregen en dat beviel mij stiekem wel! Maar na een jaartje of 8 á 9 vond ik dat het tijd werd voor eens wat anders. Ik heb besloten om de grote stap te nemen: weg met dat rood, op naar mijn eigen (donker)blonde haarkleur!

IMG-20150227-WA0005
Zoals ik altijd mijn eigen haar heb geverfd, trok ik nu ook de verfhandschoentjes aan. Om het rode uit mijn haar te krijgen moest ik het eerst ontkleuren. Ai, niet goed voor mijn haar. Maar gelukkig kwam ik bij de Kruidvat een zachte ontkleuring tegen zonder bleekmiddel en zonder ammoniak! Na één keer mijn haar ontkleurd te hebben was het al bijzonder veel opgelicht, maar het rode was er nog niet uit. Nee, in plaats daar van was het nu oranje! Gelukkig had ik twee pakjes gekocht, dus heb ik het een dag later nogmaals ontkleurd waarna het blond/licht oranje was geworden. Iedere keer dat ik daarna in de spiegel keek moest ik een klein verbazend ‘huh?-tje’ wegslikken. Zal ik bij deze dan maar de selfie-hashtag ‘#weirdhaircolor’ het leven inblazen, dacht ik nog. Nog maar een keer ontkleuren dan en hopen dat het haar niet van mijn hoofd valt. Gelukkig is de Color Remover van Kruidvat een zacht product en heb ik hier geen problemen mee ondervonden.
Bepps.nl, haaronkleuring kruidvat
Na drie keer ontkleuren(!) en liters douchewater verspilt te hebben was het dan eindelijk gelukt mijn rode kleur te verwijderen. Nu was ik blond, maar nog niet de goede kleur. Ik heb mijn haar vervolgens een paar dagen laten rusten en met geel/blond kanarie haar over straat gemoeten, whoops!

De laatste stap was mijn haar verven in een kleur die het dichts bij mijn natuurlijke haarkleur ligt. En ja hoor, het is gelukt! Ik ben best tevreden met het eindresultaat en mijn haar kwaliteit is er gelukkig niet slechter op geworden.

Bepps.nl, nieuwehaarkleur
Zo, het hoge woord is er uit en ik heb mijn eerste stap binnen de blogwereld weer gemaakt. En er liggen weer een hoop leuke blog ideeën op de plank, so stay tuned!

Ps. Lijkt mijn rechter wang op de foto wat dikker? Dat klopt! Ik ben afgelopen donderdag naar de kaakchirurg geweest om twee verstandskiezen te laten trekken, auw!

Wat vind jij van mijn nieuwe haarkleur? Let me know! XoXo

2 thoughts on “Goodbye Red

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *