http://bepps.nl/health-sport-app-je-fit/

App je fit!

Het nieuwe jaar is begonnen en de goede voornemens hebben hun eerste week al achter de rug.Elk jaar heeft bijna iedereen weer dezelfde ‘dit wordt een perfect nieuw jaar’ voornemen. Maar deze worden vaak binnen een week al weer verbroken. Tijd om hier een handje, of appje, bij te helpen!

Afvallen, stoppen met roken en meer sporten zijn ieder jaar weer de meest voorkomende goede voornemens. Toch hoor ik vaak geklaag en gesteun als het aan komt op lichamelijke beweging: “Ik ben moe”, “Ik heb geen zin”, “Ik heb al een wijntje gedronken”, “Ik heb geen tijd meer om naar de sportschool te gaan” en “Ik doe het morgen wel”. Ja, ik ken ze allemaal en heel eerlijk gezegd heb ik deze jokers ook allemaal al eens gebruikt. Toch ben ik geen fulltime fitness freak maar ik hou wel van sporen en ik weet dat je van gezond bewegen gelukkig wordt. En om niet in dit jaarlijks gesmoes te blijven hangen heb ik voor jullie deze fitt apps op een rijtje gezet. Deze kan je gemakkelijk tussendoor doen, dus weg met de afhakers die ‘geen tijd hebben’ en hallo fitte body apps!

IMG_20150108_222725

De Nike Training Club (NTC) is echt mega populair. Ik zie hem overal op social media voorbij knallen en met de nieuwe app krijg je toegang tot meer dan honderd workouts onder begeleiding van de Nike Master Trainers of een van de Nike-topatleten. De workout kan gekozen worden op niveau en op doel. Super handig, de workout kan in de sportschool, buiten of lekker thuis gedaan worden!

De Seven app is ontstaan rondom een hype van een zeven durende workout. Wat maakt deze dan zo bijzonder? Hij is kort, bestaat uit krachtoefeningen en is wetenschappelijk aangetoond een effectief trainingsprogramma te zijn. Ik twijfel nog, zeven minuten klinkt niet erg inspannend. Maar het is in ieder geval het proberen en het gemak waard.

Fitocracy maakt fitness een spelletje. Het idee is om van je workout een game te maken. Hierbij kan je via fitnessuitdagingen punten verdienen. Je maakt deel uit van een social network waarop je posts en scores kunt zien van andere Fitocracy-members en dat maakt het erg uitdagend en motiverend!

Zelf gebruik ik altijd de Runtastic app. Gratis te downloaden maar ik kreeg bij de Sony Smartwatch de Pro-versie. Geweldig in gebruik, goede motivatie, om de kilometer een statistiek update en interessante trainingsschema’s. Deze app is nog steeds een van mijn favorieten op het gebied van sporten.

Sportend rijk worden, is dat niet de beste motivatie ooit! Pact is een app die hier slim op in speelt en helpt je te motiveren om gezonder en fitter te leven. Het systeem werkt als volgt: iedereen kan de app gebruiken (hij is gratis) en diegene die deelneemt legt geld in en stelt een doel voor zichzelf. Zodra je het doel haalt krijg je geld van de deelnemers die het niet gehaald hebben. Een soort casino voor sporters, is dat spannend! Daarnaast kan de app gekoppeld worden aan andere fitness apps zodat je al je sportieve inspanningen kunt tracken.

Natuurlijk ben ik het er ook helemaal mee eens om er wel een beetje fashionable uit te zien tijdens het sporten. Een mooie sportoutfit helpt namelijk stiekem toch ook wel mee aan dat extra bezoekje aan de sportschool. Daarom heeft de H&M ook een heerlijke nieuwe sport collectie in haar assortiment. En een mooie sportoutfit helpt stiekem toch ook wel mee aan dat extra bezoekje aan de sportschool! Met super hippe sprint shape leggings en gekleurde tops. Shop nu hier.
hmprod

Welke app ga jij gebruiken? Of zijn er sport apps die jou motiveren die ik niet genoemd heb? Let me know!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *