Hotspot Pop up Hudson Bar & Kitchen in Danzig

Een danscafé dat overdag wordt omgetoverd tot een New York georiënteerd restaurant. Hudson Bar & Kitchen verovert langzaam maar zeker heel Nederland, zo ook het populaire danscafé Danzig in Den Haag. En ik mocht hiervan een proefje nemen tijdens een gezellig persdiner gister avond!

Danzig is al lange tijd een begrip in Den Haag, maar ik was er nooit eerder geweest. Normaal gesproken gaan hier op donderdag, vrijdag en zaterdag de voetjes van de vloer. Maar de rest van de week was het stil. Nu wordt, in samenwerking met de Hudson keten, hier verandering in gebracht. In de perfect gerestylede en herkenbare Amerikaanse ruimte worden de ‘all American’ burgers de gehele week geserveerd. Ik geef eerlijk toe, als ik uit eten ga zal mijn keuze niet zo snel op een hamburger of een bord spareribs vallen. Maar ik was zeker wel benieuwd!

 

IMG_20141127_224957

 

We begonnen de avond met een lekker glas prosecco en heerijke nacho’s met créme fraiche, guacamole, cheddar cheese en green pepper slices. Ook lekkere mini hamburgers kwamen langs. Lekker vers vlees onder een laagje gesmolten cheddar cheese, uitjes en sla. Heer-lijk begin van de avond!

 

IMG_20141127_225148

 

Het voorgerecht werd geserveerd op een plateau en bestond uit beef-wraps en crunchy california rolls, deze laatste in mijn taal ook wel: sushi! Excuse my language , maar dit was echte foodporn! Alleen al voor deze lauwwarme crunchy rolls zou ik elke dag hier kunnen eten.

 

IMG_20141127_224642

Na deze lekkere bites als voorgerecht werden de hoofdgerechten geserveerd. Deze bestonden uit een proeverij van kippendij spiesjes met satésaus, spareribs gegaard in cola en een schaaltje chili con carne. Deze laatste heb ik laten staan, maar het kippendij spiesje was goed. Ook de spareribs waren verbazingwekkend lekker, vooral aangezien spareribs niet bepaald boven aan mijn etenslijstje staan.

Na nog gezellig gekletst te hebben kwamen de desserts. Een cheesecake, sorbetaardbeienijs en een brownie met daaromheen een frambozendressing. Helaas heb ik van alles maar een hapje kunnen proeven want ik zat echt vol. Maar het was het hapje waard, wat lekker!

 

IMG_20141127_224118

 

Zelfs met gluten-, lactose- en andere allergieën kan je bij Hudson terecht. Ook de obers gaan hier leuk mee om. Nadat het dessert geserveerd werd aan iemand die gluten-en lactose intolerantie heeft, werd dit nogmaals aangekaart. En ondanks dat de ober vertelde dit ‘erg kut’ voor deze persoon te vinden, werd er direct een lekkere fruitige cocktail als alternatief geregeld. Super!
Lekker American style uit eten en daarna alles er weer af dansen, ik zeg ja!

Danzig ligt vlak bij het Plein in Den Haag op de Lange Houtstraat 9. Op donderdag, vrijdag en zaterdag is het als vanouds nog het danscafé. Naast deze tijden is het overdag geopend als pop up Hudson Bar & Kitchen.

Ook zo benieuwd?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *