Valentijnsdag á la 2015

Vandaag is het vrijdag de 13e , morgen is het zaterdag de 14e. Veertien februari om precies te zijn. En veertien februari staat in mijn HEMA agenda al voorgedrukt dat het deze dag ‘Valentijns dag’ is. Het commerciële liefdesfestijn volgens menig Nederlander, met of zonder relatie.
En wat vind ik dat van deze ‘het móét romantisch zijn’ dag. Als ik heel eerlijk ben is Valentijn voor mij gewoon een dag waarbij wat extra aandacht ‘opgeëist’ mag worden voor mijn relatie. I know, dit klinkt heel cliché. Ook ik vind Valentijnsdag een commercieel gedoe. Maar dat betekent niet dat ik het stiekem ook een beetje leuk vind om er toch een klein beetje aandacht aan te besteden.

Zelf kreeg ik voor het eerst te maken met het fenomeen ‘Valentijds dag’ toen ik op de basisschool zat. Groep 7 of 8 moet het geweest zijn. Ik kreeg een brief van een jongen uit mijn klas. Hij had een roze kaart met hartjes erop gekocht. Aan de binnenkant had hij de vraag geschreven “of ik zijn Valentijn wilde zijn en verkering wilde”. Deze kaart kreeg ik op een vrijdag, dat weet nog goed want ik sliep dat weekend bij mijn oma. Ik had tegen deze jongen (die ik stiekem wel een beetje leuk vond) gezegd dat ik er nog even over na moest denken. En daar zit je dan, het weekend bij je oma. Denken en twijfelen. En zo zag ik deze jongen weer maandag op school. Hij vroeg mij wat mijn antwoord was. Ik zei, ‘nee’.

cd6907936cd454d587f09faf76aee29fHet jaar daarna (groep 8 denk ik dan) kreeg ik een mooi konijn knuffel met de post. Trots was ik! Dus ik ging mijn Valentijns kado showen bij het vriendinnetje een paar deuren verder op. Die had hetzelfde konijntje van dezelfde jongen uit de straat gekregen…

Ik blijf alsnog bij mijn punt dat ik Valentijnsdag commercieel en een prachtige marketingactie vind. Maar wel eentje waar ik stiekem een klein beetje aan mee wil doen. Ik heb nu al bijna drie jaar een geweldige relatie met mijn roodharige wederhelft. ‘Natural(!!!) redhead’ welteverstaan. Dus nu, wat zijn mijn plannen dan op zaterdag veertien februari 2015?

Mijn vriend is afgelopen zomer afgestudeerd, ik studeer nu nog steeds. We kunnen dus wel weer een keer uit eten gaan want dat is zeker een van onze hobby’s. Vooral sushi is onze fav.! Maar morgen niet. We gaan niet uit eten, we gaan niet romantisch koken, we gaan ook niet naar Parijs. Morgen wordt voor deze keer echt onze dag. Tipje van de sluier… er worden veel foto’s gemaakt, so stay tuned!

Sneak peek:20150213_192519

Wil je écht de spot aangaan, klink dan op deze link voor echte ‘bijzondere’ Valentijn ideeën.

Ik laat deze nog maar even achterwege…

Vier jij Valentijn, hou je er totaal niet van, óf heb je leuke tips voor volgend jaar? Let me know!
XoXo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *