Waarom je verliefd wordt op Londen

Afgelopen twee maanden heb ik het geluk gehad om twee keer de wereldstad Londen te bezoeken. In augustus ging ik voor de eerste keer overzee, samen met mijn vriend. Ik had hem een tripje cadeau gedaan voor zijn verjaardag. We gingen met de boot heen waar we een cabin hadden en dus s’ nachts sliepen. Vervolgens gingen we vanaf Harwich harbour met de trein naar Londen waar we de hele dag hadden om lekker de toerist uit te hangen. Aangezien het voor ons beiden de eerste keer in Londen was, stonden een hoop toeristische trekpleisters op het programma. Dus ook de Tower Bridge!

Vorige week heb ik vier dagen in Londen doorgebracht tijdens een schooltrip. Hiermee ben ik op bezoek geweest bij toonaangevende pr-bureaus en de BBC. Maar naast deze bezoeken was er nog voldoende tijd om er zelf op uit te trekken in deze stad.

Om deze redenen ben ik verliefd geworden op Londen:

1. (Food)markets

In Londen heb je geweldige marktjes waar ze vele hapjes, drankjes en andere leuke dingetjes verkopen. Een geweldige en gezellige sfeer hangt er. En voor een goedkopere hap (want alles in Londen is duur) kan je hier goed terecht. Haal een lekker vispalet met oesters met een glas sangria en je bent net zo veel geld kwijt als voor een fish & chips in de toko om de hoek.

BEPPS_SMELL_ME_TRUFFEL
BEPPS_SMELLING_TRUFFELS_ELINE
BEPPSNL_Londen_Sangria
2. Vriendelijke mensen
De mensen in Londen zijn bijzonder vriendelijk. Er wordt graag een praatje met de gemaakt in de metro, op straat of in een restaurant. En wanneer de woorden ‘lovely’ en ‘my dear’ worden uitgesproken met dat heerlijke accent ben ik verkocht.

3. Toegankelijkheid
De vriendelijkheid van de mensen maakt veel dingen toegankelijker. Maar ook het openbaar vervoer doet hier veel aan goed. Vooral de metro is bijzonder gemakkelijk en met een Oyster Card (een oplaadbare ov-chipkaart) kan je gemakkelijk heel Londen door reizen.

20150823_104855
4. Architectuur
Het aanzicht van Londen doet mij denken aan Rotterdam. Oud en nieuw door elkaar met de grote rivier de Theems die de stad opsplitst. Net als in Rotterdam zijn ook hier vele moderne gebouwen te vinden met een unieke bouwstijl. Maar ook de architectuur uit de vroegere jaren is niet verloren gegaan.
BEPPS_Londen_architectuur5. Vroege leven
Ik ben een echt ochtendmens. En toen ik om half 8 ‘s ochtends een wandeling door Holland Park (in de wijk Notting Hill) maakte zag ik al vele hardlopers, yoga groepen en schoolkinderen op de been. De dag begint hier vroeg, heerlijk!

6. Modestad 
De uitgesproken modestijl van vele Londenaren viel mij echt op! Printjes, knallende lippenstift, hoedjes en felle kleuren. Naast het leuke winkelaanbod hebben ze ook bijzondere vintage marktjes. Heel inspirerend!

BEPPS_VINTAGE_LONDEN


7. Pubs

Wanneer je in Londen bent, dan móét je natuurlijk een pub bezoeken. Geen idee welke pub je wilt bezoeken? Kies er dan een met een grappige naam, het zijn er genoeg: The Crooked Surgeon, The Bucked of Blood, The Pig and Puffin, Jack the Stripper en ga zo maar door!

BEPPSNL_Londen_Pub
8. Shopping experience
En natuurlijk kon ik het niet laten om ook lekker te shoppen. In Londen hebben ze een bizar grote Primark van 4(!) verdiepingen waar ik mijn slag heb geslagen. Maar ook op de Arts & Crafts market in Camden Town waren vele bijzondere items te vinden en waar ik een mooie ring heb gekocht.

BEPPSNL_Londen_hoedEen beige hoed met veren.

BEPPSNL_Londen_JurkjesEen bordeauxrood en een zwart-grijs gestreept jurkje, herfstproof en supertof met een paar pistolboots of stoere sneakers er onder!

BEPPSNL_Londen_TasEen grote (nep)leren tas waar zelfs mijn laptop in past. In het mosgroen dus past helemaal thuis in de herfstlook!
BEPPSNL_Londen_VestenMet zijn ruitjesprint (helemaal mijn ding!) trok dit lange colbert direct mijn aandacht, die moest ik hebben! En met een lekkere dikke sjaal is het nu ook nog als tussenjas te gebruiken. En het zwarte gebreide vest is modieus en houd me lekker warm wanneer ik een van de herfstjurkjes aan wil!

BEPPSNL_Londen_sieradenDeze minimal beauty’s kon ik ook niet laten liggen. Twee kettingen en een rits met oorbelletjes geschikt voor bij elke look!

BEPPSNL_Londen_RingEn last but not least, de ring die ik op de Arts & Crafts market in Camden Town heb gekocht.
(Behalve de ring heb ik alle items bij de Primark geshopt).

Een nadeel aan deze stad aan de andere kant van het kanaal; het is vrij prijzig. De koers van de pond ligt momenteel erg gunstig en wij als eurolandje betalen daar dan gemiddeld best wat meer dan in ons eigen kikkerlandje. Maar alsnog, ik kan niet wachten tot ik deze stad weer mag bezoeken!

BEPPSNL_Londen_time

Ben jij ook zo weg van Londen? En wat vind je van mijn aankopen? Let me know!
XoXo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *